Старши треньорът на ВК Добруджа 07 Мирослав Живков поздрави момчетата си за победата с 3:0 гейма над Черно море за Купата на България, но също така отправи и предупреждение. Наставникът поиска от своите играчи да не допускат отпускания в хода на мачовете, както го сториха в днешния, тъй като сега им предстои тежък сблъсък срещу Нефтохимик в предварителна група А.

„Сигурно отстрани е изглеждало, че спечелихме лесно, но има неща, от които мога да бъда недоволен. Доста време говорихме преди мача за организация и необходимото ниво на концентрация. Аз мисля, че нашите играчи не са толкова завършени състезатели, че да си позволяват на моменти да губят концентрация. Все пак искам да поздравя нашия отбор, това беше една задължителна победа. Поздравявам отбора на Черно море, който заложи на едни по-млади момчета в по-голямата част от мача. Ние продължаваме да мислим напред“, каза Живков.

„В определени моменти играхме много добре, някои неща направихме много добре. Поздравявам Добри (Добромир Димитров – б.р.) и Мартин Атанасов. Смятам, че сравнително добре се справиха. Ще анализираме този мач и ще помислим как да се подготвим за следващия, където опитът и имената в Нефтохимик са много. Имат изключителна организация, много добри изпълнения във всеки един елемент от играта. Това ще е рецептата за добър мач.“

„Точно това акцентирах – отпускания не бива да се случват. Човек трябва от грешките да си вади поуки, но ние много често ги повтаряме. Нормално е това. Имаше и хубави неща, трябва да акцентирам и върху тях“, заключи Живков.

В същото време наставникът на загубилия Черно море Юлиян Тупанков обясни, че поражението е в резултат на това, че състезателите му не са следвали първоначалния игрален план.

„В самото начало на мача тръгнахме по съвсем грешен начин да играем. Имахме коренно различна тактика. Тръгнахме да се надскачаме и надблъскваме, да се надиграваме, а това не е нашата игра. Просто се подведохме по играта на Добруджа. Мисля, че първият гейм направихме 9 грешки“, каза Тупанков.

„След това почнахме да търсим промяна със смени, за да променим стила на игра. Не се получи. Надигра ни тимът на Добруджа. Поздравявам ги за победата.“

„Ние искахме да направим играта малко по-бавна, защото предните 2 мача срещу тях без попълненията, които имат в момента и ги направиха още по-силни, с тази си игра – силен сервис, тройна блокада – ни биха категорично. Искаше ми се да забавим играта, да не разчитаме чак толкова на първата атака, да има подсигуряване. Не се получи, не изпълнихме тези указания. Така срещата стана трудна“, заяви треньорът на варненци.