Дербито на 8-ия кръг в мъжкия волейболен шампионат завърши с победа за шампиона Нефтохимик над Монтана с 3:0. Ето какво каза главните действащи лица:

Ето какво заяви наставникът на домакините Найден Найденов:

"Победихме Монтана в абсолютно всеки елемент. Един много спокоен мач. Като се има предвид и мача, който спечелихме преди няколко дни - това ще даде много криле на младите. Отборът излезе много по-уверен. Можехме да бъдем и по-убедително. Когато видиш, че нещата вървят по най-добрия начин, идва и леко отпускане в края".

"Увереността идва с победите. Присъствието на Теодор и Георги правят така, че в отбора да се придобие един по-различен облик. Да, Монтана също имат своите проблеми, но който и да ни беше противник - мисля, че щяхме да спечелим".

"Това е първи мач на Тодоров. Първи мач, първи два гейма. Той е висока класа. Надяваме се много да ни помогне. Има какво да трупа. Поддържал е някаква форма - но ще чакаме израстване и даване на по-голяма сигурност в отбора. Очакваме още от него".

"Нормално е да започнем да привличаме играчи - както е рано, така е и късно. След месец завършва тренсферния период".

"Отборът ни е подготвен и то много добре. Изиграхме 6 гейма на много добро ниво. Нямаме проблеми в това отношение", заключи Найденов.

Треньорът на Монтана Даниел Пеев също даде мнението си за двубоя:

"Естествено, че имахме план за двубоя. На база на създалата се ситуация при нас, имахме план. Не ни достига спортно-техническо качество към момента. В тази конфигурация момчетата се представиха добре и се бориха. Имаше грешки и неточности, но имахме, де факто, един здрав посрещач. Това няма как да се отрази - най-вече в посрещане. Бяхме принудени почти цял мач с двама посрещачи да играем. Малко аварийна конфигурация. Но пък тези, които бяха на игрището - имаха желание. Мисля, че успяхме да бъдем равно. В първия гейм успяхме да се върнем. Във втория - равностойни. Мисля, че се представихме добре".

"Чисто физически те ни превъзхождат. Трябва да се компенсира с други аспекти на играта. На моменти ни се получаваше, на моменти - не. Ние си имаме проблеми в блок. Мисля, че имаше добри изпълнения на сервис. В първия гейм неочаквано направихме много грешки. В този вид Нефтохимике по-добрият отбор".

"Монтана ще търси посрещач. Ако всички са здрави, са само трима. Няма да бъде чужденец. Ако има опция да привлечем българин, ще се възползваме. И това българин, който да бъде стойностен състезател. Все още няма подписани договори с никой".

Звездата на Нефтохимик Георги Братоев също коментира двубоя: "Бяхме добре тактически подготвени. Играхме добър волейбол в атака. В първия гейм имаше равновесие в гейма. В третия гейм - Монтана са без две "4-ки", за нас беше лесно вече".

"С Теди играя от 2009 г. Няма въпросителни около нашето взаимодействие. Доста по-добре съм. Има болка, която обаче няма как да я няма. Може би ще я има и цял живот. Не може да скачам по-добре, но днес беше значително по-добре. С болката се свиква. Победите помагат за самочувствието на отбора. С всеки един мач ще показваме все по-добра игра, както и сега се вижда. В момента отборът изглежда по различен начин".

Волейболистът на Монтана Денимир Димитров коментира загубата така: "Имахме двама-трима контузени. Едното момче е с вирус и е в Монтана. Марто Пенев е с проблеми в крака. Минаваме през труден период. Надяваме всички да си дойде на мястото".

"Златко Кьосев се справи много добре в ролята на посрещач. Със сигурност имаше леко напрежение. Успях да се отпуснах след това".

"Не искам да коментирам за Добрич повече. Бях 3 години там, чувствам се като у дома си там. Пожелавам им успех. Аз съм играл 1 година в Монтана. Няма нищо непознато - посрещнах ме добре. Познавам повечето момчета".

"В началото е стряскащо, странно. 3 години бях в Добрич - на едно място. След това изведнъж сменяш нещата. И е малко странно в началото, но след това се адаптираш. Ако не познаваш никой, със сигурност е доста по-тежко. Всички ме приеха добре, така че сме в много добри отношения всички".

"Няма значение кой играе. Давам всичко от себе си. Трябва да се надгради от миналата година. Борим се докрай, каквото стане".