Отзивите след успеха на Монтана над Левски с 3:1 гейма в двубой от 17-ия кръг на Суперлигата.

"Бяхме приели допускането на евентуални грешки, но да не се правят безсмислени грешки. Левски е много труден съперник, имат добри изпълнители в задно поле, адаптивен отбор са. Трябва много бързо да се правят смени на атака, успяхме да се възползваме от грешките им на блок. Изпитваме трудности в посрещане, ако сме стабилни можем да играем добре и разнообразно", коментира успеха наставникът на Монтана Даниел Пеев.

"Като цяло съм доволен и от тактическата ни постройка, от играта ни на блок. Казах на момчетата да играят спокойно. Играхме успешно през центъра, най-вече със Стефан Чавдаров, докато се нагодят. Златко Кьосев игра перфектно в третия и четвъртия гейм, трябва да гледаме мач за мач нещата, победата тази вечер е важна, имаме тежко гостуване в Разлог, в Дупница, приемаме Нефтохимик, мачовете са интересни и равностойни", добави той.

Наставникът на ВК Левски Владимир Николов коментира поражението от ВК Монтана с 1:3 гейма.

"Монтана играе доста добре вкъщи, изпълняват много добре сервис и там е мястото, където ни превъзхождат, заслужават поздравления, спечелиха заслужено. Играейки тук в тази зала те изпълняват отлично сервис, при нас не се получиха нещата, залата тук не отговаря на нивото на отбора, така да го кажа. Публиката заслужава доста по-добра зала. Смилен игра добре, като цяло играхме добре, но не успяхме да се противопоставим на сервиса на домакините", коментира Николов.

"Категорично никой не не изненада от отбора на Монтана, но от начален удар ни затрудниха доста. Те поеха риск, който се оправда. Съдията сбърка 4 пъти при ясни ситуации, с видео чек нямаше как да станат, казал съм на играчите да не се разправят със съдиите, а в същото време на нас ни паднаха 6 пуснати топки", добави той.

"Трябва да спечелим мачовете до края, на хартия имаме лесен мач с Дея у дома, след това играем с Добрич, Пирин, Лукойл, все мачове, в които ако искаме да спечелим трябва да играем добре и да повишаваме нивото си, този мач днес беше класиране в тройката, съжалявам, че не успяхме да се преборим", добави наставникът на ВК Левски.

"Получих травма, вчера не можах да се включа с момчетата на тренировка, благодаря на треньора, който ми гласува доверие, отборът на Левски е наш пряк конкурент за челните места, трябваше да спечелим, диктувахме нещата на терена и заслужено победихме, спечелихме със силния начален удар, това ни носи резултат", каза волейболистът на Монтана Златко Кьосев.