ЦСКА се поздрави с впечатляваща победа над Хебър. Волейболистите на Сашо Попов постигнаха нов зрелищен успех над шампионите, като повториха резултата от Пазарджик през есента, ликувайки този път с 3:2 в своята зала „Васил Симов“. Резултат, който върна „армейците“ на върха в класирането, с победа пред Нефтохимик.

startphoto.bg
42 снимки

Двубоят премина при поделено надмощие. В първия гейм „червените“ стояха много добре в защита и на начален удар, което им позволи да спечелят с 25:21. Във втория гостите бяха тези, които намериха път към успеха след 25:23.

ЦСКА обаче не трепна и на свой ред показа много високо ниво на волейбол, за да поведе отново в мача при 25:20. Последваха обаче колебливи изяви на "червените", които позволиха на класния пазарджишки съперник бързо да се възползва и след 25:17 срещата отиде в тайбрек.

В решителния пети гейм ЦСКА успя да пречупи шампионите. Делчо Раев се включи силно от пейката, а Димитър Димитров продължи добрата си игра, за да може "армейците" да вземат победата с 15:12.

За домакините от ЦСКА 32 точки реализира Димитър Димитров, половината от атака. Тодор Костов добави 11, а Александър Симеонов – 10. За гостите от Хебър ветеранът Тодор Алексиев вкара 20 точки, 18 прибави Якопо Масари, а 12 – Трифон Лапков. Николай Николов с 4 блокади беше най-полезен за хебърци в дефанзивен план.

Следващата седмица за ЦСКА предстои вечно дерби с Левски. Мачът ще се играе в зала „Левски София“ на 6 март от 18:00 часа.