Президентът на ВК Левски Владо Николов сподели по време на мача с Монтана /3:0/: "Търсим трите точки във всеки мач Колкото до мача с Фенербахче, има 5 дни, така че има време за възстановяване. Очаквам Монтана тепърва да има проблеми. Те нямат смяна на Александър Симеонов и това им тежи"

Треньорът на ВК Левски Петър Шопов отана доволен от играта на "сините" при победата над Монтана с 3:0 в НВЛ: "Изиграхме стегнат мач, с изключение на третия гейм до 16-а точка. Мачът само отвън изглеждаше лесен, но е трудно в България да се противопоставиш като ти вземат трима играчи.

Не толкова хубавия блок, колкото сервиса, който ги извади от зоната на комфорта- там бяхме добре подготвени и това ни помогна повече.

Сега ни предстои мач с Фенербахче от Европа. И не толкова да съхраним днес сили, а ако бяхме дали гейм, това щеше да ги мотивира за още по-сериозна съпротива. Сега може би ще почнем да усещаме мача с Фенербахче и атмосферата."

Наставникът на ВК Монтана Даниел Пеев бе на другия полюс: "Първо това не е отборът на Монтана във вида му, в който го подготвяме. Нашата основна цел е да си възстановим състезателите. От тези мачове целта е да обиграем състезателите, които по-малко влизат в игра.

Нормално е да имаме проблеми в този си вид. Малко отбори в света могат да се противопоставят по същия начин като им излязат трима важни играчи. Лошото е, че това се случва в този момент- сгъстен график, мачове през три дни. Според мене по-важно е на финала да видим истинското лице на отбора, а и всичките да са здрави. Ще видим докъде ще ни стигнат силите преди плейофите", сподели Пеев.

Играчът на Монтана Делчо Раев сподели от своя страна: "Трудно се замества Любомир Агонцев. Момчетата, които са контузени, липсват на отбора. Получаваме своя шансове, но това са трудни гостувания", каза Раев.

Теодор Богданов пък направи поредния си силен мач за Левски. Ето какво е неговото мнение за мача: "Всички в отбора дават максималните си възможности. В началото имахме доста проблеми с контузии, но сега набрахме скорост и ще пренаредим таблицата и защо не да играем финал", завърши Богданов.