ЦСКА излезе на второ място в мъжката волейболна Суперлига, след успех с 3:0 срещу Пирин Разлог.

"Спортът е непредсказуем, волейболът още повече. Направихме два много силни мача, когато бяхме в много затруднена ситуация. Така и отговорността е по-различна," заяви Александър Попов.

"Ако бяхме загубили днес, битката за предни позиции в редовния сезон ни се изплъзваше," допълни той.

ЦСКА излезе втори в Суперлигата

"Направихме по-малко грешки, бяхме организирани, добре стояхме на блокада и в защита," каза още Попов.

Наставникът не спести добри думи и за Пламен Шекерджиев. "Той е на 19 години, талантът му е голям. От много дълго време е с нас при мъжете. Надявам се, че попива доброто. Бъдещето е пред него. Има още много да работи," заяви Сашо Попов. "Той може да прави всичко в игрището и това е много ценно. В българския волейбол няма много такива състезатели."

"Не знам докъде ще стигнем, фаворитът е ясен - Нефтохимик. Този мач бе важен, за да не изпаднем в ситуация, да не може да се борим и на теория. Ценни са не само медалите, но и пътят към тях. Ще запомним мачовете, които спечелихме в трудна ситуация. Предполагам, че нашите съперници вече се чудят с какъв състав ще играем всеки мач," с усмивка завърши Сашо Попов.

Пламен Шекерджиев, който игра диагонал в срещата с Пирин, коментира, че не изпитва трудности на тази позиция. "Мога да играя навсякъде, не ми е толкова трудно," каза той.

"Победата е много важна. Всяка една победа занапред ще е така," сподели още младият талант.

"Надявам се да нямаме загуба до края на сезона в тази зала," заяви Шекерджиев, след осем победи от осем мача в зала "Васил Симов". "Това е спорт, съвсем спокойно можем да станем първи."