Треньорът на волейболния Левски Владимир Николов ще разчита на новото попълнение Евгени Банов в първата среща от осминафиналите за Купата на претендентите срещу холандския Орион. Руският посрещач получи картотека за двубоя, който е в сряда, от 19 часа в зала „Универсиада“.

„Новото попълнение е с картотека, ще може да играе. Освен, че е по-висок от останалите състезатели, които имаме на поста, играе много добре в атака. Има хубав сервис и традиционния руски блок. Начинът, по който изглежда отбора, не ме удовлетворява и ще направя необходимото това да се промени“, каза Николов.

„От нашия отбор очаквам да играе добре. Да се доближаваме до начина на игра, по който аз искам да виждам отбора. Холандския тим е на по-високо ниво, сравнено с този от Люксембург. Има трима играчи с ръст над 210 сантиметра. Надявам се да имаме повече способности от тях и да успеем да ги победим“.

„Аз съм много доволен от Евгени Банов сега. Той е тренирал три пъти с нас. Взел съм го да играе, не да стои на пейката. Не изключено да има още нови. Ако отборът не започне да бие и да играе както аз искам“.

„Доста сме променени сравнено с миналата година. Дори да има разузнаване, това не играе. Мисля за идния кръг дотолкова, дотолкова, че трябва да се направи пътуване, което е скъпо. Мислим сега за мача в сряда и за реванша“.

„Моментното състояние е, че едва бихме Пирин. Сигурна победа за нас няма. Загубихме мач от Перник, така че не мога да кажа, че имаме сигурна победа“, каза още Николов.

Същевременно самият Евгени Банов обясни: „Имах проблеми с предния ми отбор, а след това Пламен Константинов помогна да дойда в Левски. Радвам се, че ще работя с Владимир Николов, защото той бе голям играч. Човек с такъв опит може да даде много на един млад волейболист“.