Централният блокировач Стефан Чавдаров е един от новите волейболисти, които ще играят за ЦСКА в предстоящия сезон. Носителят на Купата на България с екипа на Дея спорт ще опита да помогне на "червените" с натрупания опит в националния отбор. 29-годишният Чавдаров говори пред официалния сайт на ВК ЦСКА.
 
"Чувствам се повече от перфектно в клуба. Момчетата ме приеха страшно добре. Старая се да изпълнявам насоките, които треньорът ни дава. Честно казано, чувствам се по-добре от очакванията. Все още се опитваме, но смятам, че с течение на времето и в хода на сезона, ще се стиковаме още повече. Все още има какво да се желае.
 
Радвам се, че и Ники Пенчев е финализирал преговорите си с ЦСКА и се надявам, че ще играем все по-добре. Моята цел е да играем финали и ако можем да ги спечелим, защото това ще е стъпка напред за мен. В Дея спорт също се чувствах добре, малко не ни достигна да материализираме хубавите си игри и с титла в последните две години. Но се надявам, че сега с ЦСКА ще направя тази стъпка напред. Пожелавам си на мен и съотборниците ми да направим хубав сезон, в чийто край да се поздравим с най-високото стъпало", заяви Чавдаров.
 
Той изрази надежди, че "червените" ще могат да зарадват своите верни фенове.
 
"Публиката дава много емоционален заряд и когато знаеш, че много хора те подкрепят, мотивацията е по-голяма. За мен е много приятно да играя пред такава публика. Може би в началото ще има леко притеснение, но ние сме професионални спортисти и би трябвало да сме свикнали с това. При мен адреналинът помага, така че това ще е допълнителен плюс.
 
На първо време трябва да се стиковаме добре, защото това е едно от основните неща. Ние си пожелаваме тази титла, но какво ще стане накрая, няма как отсега да знаем. Има много мачове, но пожелавам на всички фенове на ЦСКА през пролетта заедно да се радваме като шампиони", добави още Чавдаров.