Наставникът на волейболния Левски Владимир Николов направи сериозен анализ след поражението от ЦСКА с 1:3 гейма в дербито на осмия кръг на Суперлигата. Специалистът коментира, че „сините“ са направили много грешки и обясни, че според него това се дължи на несправяне с напрежението. Отделно от това Николов отбеляза, че и „червените“ са допуснали неточности и добави, че ако искат да играят добър волейбол, два отбора следва да направят по не повече от 4-5 грешки на гейм.  

„Получи се много емоционален мач, с много нерви и изключително много грешки от двете страни на мрежата. ЦСКА показа повече хладнокръвие и закономерно спечели този мач“, започна Владимир Николов. 

„ЦСКА има 39 грешки, ние 37. Безумно. Два добри отбора следва да правят по не повече от 4-5 грешки на гейм, ако искат да играят наистина добър волейбол. Имахме 30 леки ситуации, които сбъркахме. Докоснахме 7 пъти мрежата, дадохме осем контри. Не можахме да реализираме 4 контри. За мен не е липса на зрялост, това е несправяне с напрежението“, коментира още Николов. 

„Утре ще анализираме мача. Направихме толкова много грешки. Не разбирам как и защо. Направихме страхотен мач във вторник, три дни по-късно не можем да се познаем“.

„Позитивите са, е показахме характер и се борихме до край, независимо от слабата игра. С подобна слаба игра в Пазарджик спряхме да играем. Това е общи линии. В мач пълен с грешки, докарахме до 20 равни в четвъртия гейм и там отново 4 грешки поред. Самуил Вълчинов внесе спокойствие. Той е на 15 години. Ако имаме още един състезател, който да разтовари напрежението от Смилен ще е добре. Не мога да кажа, че сме загубили мача, заради някого. Играхме слабо като отбор“, завърши Николов.