Новият наставник на ВК Нефтохимик Николай Желязков коментира в специално интервю в предаването "Златният гейм" поемането на треньорския пост и амбициите на тима.

"Едно желание нещата да се случат, чака ни много работа, това, което ми дава позитивизъм е, че има желание от всички. С работа и стъпили здраво на земята трябва да го постигнем. Причината за връщането в България е проблемите ми в Залау. Първият полусезон имаме 4 загубени гейма, първо място в класирането, прекрасно, но като треньор и човек не мога да си го позволя някой да ми казва как трябва да играем, нещата опират до морални неща", коментира Желязков.

"Това, което постигнахме там е като 3-4 бюджет, там няма лимит за чужденци, това прави разликата в първенството, интересна дестинация беше, има много специалисти. Чужденците като цяло са нещо добро, но те трябва да вдигат нивото на първенството, а не само да има чужденци на средно ниво. Много отбори поради липса на играчи и финанси са принудени да вземат чужденци на нормално ниво. Това раздвижване е положително, много отбори имат апетити, това вдига нивото на първенството и продукта, имаме аргументи за шампионската титла, опоненти ще са Хебър, Левски, ЦСКА, няма да е лесно", добави той.

"Всеки един град, който развива волейбола е супер. Хебър има една много дълга скамейка, не направиха промени на полусезона, имат играчи, които играят втори сезон в отбора, надявам се, да се противопоставим на Хебър", каза още наставникът на Нефтохимик.