Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Николай Желязков е със смесени чувства след края на първия турнир в Лигата на нациите. Българите загубиха драматично с 2:3 срещу Канада в последния си двубой до момента, а специалистът нарече „нормални“ амплитудите в представянето на „трикольорите“.

„Във всички мачове се борихме до последно, момчетата търсиха да дадат най-доброто от себе си - заяви Желязков. - Не им достигна малко. Като цяло не мога да съм недоволен от тяхното старание и желание. Това малко на моменти е много. Трябва да продължим да работим. Знаем къде можем да се подобрим, за да печелим такива срещи. За втори път не успяхме в пети гейм. На практика се получава така, че имахме няколко ситуации да направим точка. Можехме да затворим гейма. Една топка излезе на милиметри от блокадата. В друг случай мина между ръцете на блокадата. Така е в спорта. Още малко трябва - на първо място хладнокръвие в такива моменти. Трябва ни увереност, желание. Ще дойде с времето. В мача с Германия играта ни в петия гейм беше по-лоша, отколкото срещу Канада в тази последна част“, заяви Желязков пред официалния сайт на БФВолейбол.

Специалистът призова българските волейболисти да се възползват от шансовете, които има пред тях това лято. 

„За съжаление когато има млад отбор, колкото и да ми се иска да се случва светкавично, това е невъзможно. На никого не му е приятно да губим и ние най-много се ядосваме. Но има различни загуби. Когато губиш, без да се влагаш, няма какво да страдаш страдане. При нас е обратното. Когато един отбор и състезател дава всичко, единствено остава да продължим по същия път. Този турнир трябва да е стимул за нас. Виждаме, че разликата с най-добрите не е голяма. Убеден съм, че този отбор ще започне да печели. Въпрос на време е. На моменти играем силно, на моменти има спадове. Амплитудите са нормални за младите. Алекс Николов е съвсем млад, но направи страхотен турнир. Ники Колев също. Това са позитивни неща за българския волейбол. Ще даваме шанс на всички - ще го повтарям и правя. Призовавам момчетата да го грабнат. Предстоят още два много тежки турнира. От Отава тръгваме още по-мотивирани за София. Никой не е с наведена глава. Тръгваме си с желание в София да направим тези първи победи“, каза още Николай Желязков.