Треньорът на Нефтохимик 2010 Бургас Николай Желязков заяви след победата над Хебър Пазарджик с 3:0 гейма в спора за Суперкупата на България, че Денис Карягин е изиграл феноменален мач и той заслужаваше да бъде MVP. 

Антон Узунов
80 снимки

"Първо бях изключително притеснен за нашето състояние за този мач. Не исках да говоря преди него за някакви контузии, за да не излезе, че е някакъв вид извинение. Проблемите, които имахме в отбора бяха наистина много сериозни, но със страхотната работа на нашия физиотерапевт Христо Тодоров успяхме да закрепим положението в последния момент. Този отбор има огромен потенциал. Реално ние бяхме тренирали така от 5 дни заедно".

"До голяма степен съм доволен. Използвахме нашите силни и техните слаби страни. На моменти играхме доста умно. Когато трябваше - рискувахме, където се налагаше да не рискувахме, не го правехме. Представихме се добре като отбор, въпреки че реално тренираме заедно от само пет дни", коментира Желязков.

"Доволен съм и от младите. Денис Карягин изигра феноменален мач, а е момче на само 18 години. Той заслужаваше да бъде най-полезен играч, ако имаше две награди, щяхме да ги разделим. Илия Петков също игра силно", допълни треньорът на Нефтохимик.

Ники Желязков е оптимист и за сезона в шампионата. "Ние държим силните карти, те са нашите ръце. Имаме опитни състезатели, силни характери, които знаят много волейбол, но всички трябва да гледаме в една посока, за да имаме резултати. Работейки, оправяйки малко здравословните проблеми, които имаме, смятам, че ще заиграем още по-добър волейбол", завърши Желязков.