Старши треньорът на Нефтохимик 2010 Николай Желязков счете за напълно логичен успеха с 3:1 гейма над лидера Хебър в 16-ия кръг на родната волейболна Суперлига за мъже.

„Смятам, че заслужено победихме, ако изключим втория гейм, в който Хебър доминираше на начален удар. В хода на целия мач ние бяхме отборът, който игра по-стойностен волейбол”, каза Желязков.

„Имахме и някои други тактически планове в играта на начален удар. Смятам, че когато изпълнявахме начален удар, какъвто се искаше, имаше ефект.”

„Ален Джорджевич не показва в тренировките да има проблеми при посрещането на начален удар с отскок. Той се справя много добре. В момента търсим оптималните варианти за развитие оттук нататък. Аз не мисля, че това е оптималното ни ниво. Като изключим втория гейм и някои много груби грешки, смятам, че надиграхме Хебър. С общи усилия ще опитаме да постигнем целите, които сме си поставили”, каза още Желязков.

Разпределителят Георги Братоев на свой ред отчете големия брой грешки в атака на съперника, който пък бе придружен и с много силно представяне на блок за бургазлии.

„Как постигнахме победата? Доколкото видях от статистиката, с 16 грешки на Хебър в атака и 16 наши блока. Това са едни показатели, на базата на които един тим трудно би могъл да загуби мач. Това са точки за около един гейм”, заяви националът.

„Ако питаш мен, взаимодействието ми с Теодор Тодоров (който се завърна след контузия – б.р.) изобщо не се получаваше, но това е плод на неговата почивка, на моето недобро физическо състояние в момента. Теодор Тодоров днес има 4 блока за 4 гейма, което е един безкрайно добър актив. Познаваме го много добре какво може, не беше играл месец и половина, така че оттук нататък нещата ще бъдат все по-добре”, допълни Братоев.