Треньорът на ВК Левски – Николай Желязков, изрази надежда, че за утрешния финал за Купата на България срещу Дея „сините“ ще се радват на фенска подкрепа.

Столичният тим елиминира Монтана, а бургаският тим ЦСКА и така двата отбора оформиха финала в надпреварата.

Желязков смята, че самото стигане до финал е голям успех, но желае отборът му да изиграе силен мач и да си тръгне със златните медали.

„Изключително труден мач. Няма как да бъде по различен начин – един мач, полуфинал, срещу стойностен състав. Монтана имат добър състав, с добър разпределител. Браво, че успяхме. На финал сме“.

„Казах и на колегите ви, че излизаме срещу опитни състезатели, играли Олимпийски игри, Световни, Европейски първенства. В един финал не знаеш какво ще стане. Успяхме да вземем един финал за Суперкупата срещу Хебър в началната му фаза. Не излизаме като фаворити, играем в нашата зала, надявам се да няма напрежение“.

„Ами, и Дея и ЦСКА имат позитиви и негативи. Смятам, че отборът на Дея и това, че имат опитни играчи, е бонус. Много от тях играят дълги години заедно, сработката е на високо ниво. За нас е важно да сервираме добре – което ЦСКА направи в първите два гейма. Нека помислим на спокойствие за утрешната среща, да видим какво предстои“.

„Със сигурност финалът сам по себе си не ти е нужна друга мотивация. Всички имаме мотивация. Надявам се да дойдат фенове на Левски, да се опитат да ни помогнат. Трябва да сме спокойни. Самото стигане дотук е успех. Ние играем с момчета на 17 години. В България искаме всичко да се случи, ако може вчера. Трябва да няма напрежение. Много е важно“.