Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Николай Желязков изрази оптимизъм преди началото на Световното първенство. Основната цел на "трикольорите" е излизане от групата, където съперници са Полша, САЩ и Мексико. 

"Готови сме, момчетата направиха всичко, което е по силите им. Смятам, че сме подготвени и сме заредени с енергия да дадем всичко най-добро от себе си. Ще опитаме да спечелим един от двата важни мача срещу Полша или САЩ. С победа срещу Мексико, целта е да излезем от групата. Ако направим това и излезем от групата, имаме сили за много. Настроението е добро, има добра атмосфера в състава. Всичко са заредени с позитивизъм. Това е на базата на добро усещане", коментира Желязков на летище София. 

Той призна, че в състава има ентусиазъм, а мечтата пред отбора е класиране за Олимпиада.
"Дано да покажем добри игри. Отиваме да воюваме, да се бием с всички най-добри. На такива форуми лесно няма. Нашите цели не са само това, всички искаме да се класираме за олимпийски игри. Нормално е да има напрежение, независимо на колко първенства си участвал. Има огромен ентусиазъм в тях. Имам добро усещане. Дано си свършим работата по най-добрия начин. Успяхме да подобрим скоростта на играта. Играем значително по-бързо. Блокадата също се получава по-добре. Надградихме във всички елементи от системата на игра. Доволен съм от отбора през целия период. Бяха отдадени и вярваха в това, което вършехме. Показваме и с играта сме на прав път. Един млад състав се гради за повече от 3-4 месеца", заяви Желязков.

Специалистът е сигурен, че Тодор Скримов ще бъде възстановен за двубоя на България със САЩ в неделя.

Първата среща на българите е срещу домакина Полша в петък.