Селекционерът на България Николай Желязков заяви, че ще остане позитивен след победата на тима срещу Канада с 3:2 в първата контрола между двата тима. Днес в зала "Христо Ботев" ще се изиграе още една проверка.

"Канада e много трудeн противник, играе много бързо. Няма как на тренировка да симулираме толкова бърза игра. Канадците играят комбинативно и на скорост. Затова за нас са важни тези проверки срещу такъв съперник. Това може само да ни помогне. Видяха се хубави и не толкова хубави неща. Но са в рамките на нормалното. Победихме и ще остана позитивен", коментира селекционерът Николай Желязков.

"Тодор Скримов се включи и това беше много важно. Той направи магнитен резонанс, има възпаление на четириглавия мускул, проведохме терапия с инжекции. В момента е по-добре да го пазим. Той започва да тренира пълноценно да се чувства комфортно, но внимаваме. Не искаме да прекалим. Много е радващо, че успя да играе", добави специалистът.

"Имаме резерви, може да изпълняваме по-добър начален удар. Давам на момчетата по-голяма свобода на този елемент. Длъжни сме да даваме тази възможност, за да търсят възможно лимита си. Факт е, че липсва постоянство. Представяме се на приливи и отливи. На леки топки не успяваме, а после правим фантастични неща. Надявам се тази мачове да ни дадат необходимия игрови ритъм", заяви още Желязков.