Наставникът на ВК Нефтохимик Бургас Николай Желязков коментира успеха на тима с 3:0 гейма в полуфинал в турнира за Купата на България срещу Добруджа.

"Не мога да не бъда недоволен, браво на отбора, на момчетата, показахме стабилна игра, заслужено се класирахме за финала. Неутрализирахме добрите страни на съперника, Добруджа е доста сериозен отбор, както и този на Марек", коментира Желязков.

"Всеки финал е един, зарядът ще е много голям и от двете страни, трябва да сме концентрирани върху нашата игра, трябва да сме фокусирани върху нашето представяне, да изиграем срещата на максимално ниво, Хебър е доста добър тим, на практика в момента са половин национален отбор след привличането на Тодор Тодоров. Гордея с моя отбор, изиграхме два мача на отлично ниво. Започваме да се готвим за утрешната среща", добави той.

"Принципно, ако тръгнем да гледаме фаворит, фаворит с една идея е Хебър, но всичко се решава в квадрата, радвам се, че съм треньор на този отбор, имаме възможност да ги победим, победихме ги в шампионата", каза още треньорът на Нефтохимик.

Волейболистът на Нефтохимик Бургас Николай Николов също коментира успеха и предстоящия финал срещу Хебър в неделя.

"Началният удар е ключов в съвременния волейбол, отборът, който притежава добър начален удар се справя добре и на блок. Успяхме да изпълним доста агресивен сервис, спечелихме гейм с 25:10, дано успеем да повторим тази игра и утре, ще стане един страхотен сблъсък, надявам се, да излезем победители", коментира Николов.

"Съперникът трябва да се уважава, Добруджа се опита да ни се противопостави, бориха се до последно, това се видя, техните шансове бяха минимални, но ние показахме едно постоянство", добави той.