Волейболистите на Нефтохимик 2010 Бургас отново водят подготовка за двубоите от Първа осмица в Суперлигата, след като дълго време бяха в принудителна изолация заради коронавирус. Шампионите бяха засегнати изцяло, като почти целият състав и треньорски щаб дадоха положителни тестове точно два дни преди домакинския си двубой срещу сръбския Млади Радник от 1/16-финалите за Купата на ЦЕВ.

Това доведе до невъзможност за участие и отпадане от втория по сила евротурнир без игра. Освен това вирусът удари най-тежко тима здравословно от всички останали български отбори, като имаше и приети в болница, а възстановяването ще е доста по-трудно. Уникален случай пък е старши-треньорът Николай Желязков, който пипна Ковид-19 за тори път и показа, че прекаралите този вирус не са опазени от възможността а повторно заразяване.

Ето какво разказа Желязков за BGvolleyball.com за ситуацията в тима:

„Започнахме отново да тренираме. Но коронавирусът ни засегна много тежко. В момента по време на заниманията е мъка голяма. Волейболистите нямат сила, тежко им е, чувстват се уморени. Всеки го прекара различно, едни с болежки в тялото и температура, други с голям задух, кръвно, гадене, главоболие и др. Валентин Братоев разви двойна бронхоплевмония. Претрепа ни като цяло този бацил“.

„Аз пък съм уникален, прекарах COVID-19 за втори път. Явно има вероятност да се заразиш повторно. Единственото положително от тази ситуация е, че целият отбор го прекара заедно наведнъж. Надявам се от тук нататък да сме здрави, всички да, се възстановят напълно и това повече това да не се случва“.

"Предстои ни гостуване на Добруджа 07 от Суперлигата. Какво да кажа, след това боледуване много трудно се влиза във форма, а и все още самите състезатели не се чувстват напълно добре. Ще има тежък мач, особено за нас. Ще се борим, пък каквото стане, това е ситуацията на момента. Надявам се силно само да няма контузии след тази дълга пауза“.