Треньорът на ВК Левски Николай Желязков говори след края на финала за Купата на Бълтария по волейбол, загубен от ВК Дея с 1:3 гейма. Специалистът поздрави играчите си и даде посоката на развитието на тима.

"Честито на Дея, беше по-добрият отбор и заслужено спечели. Играхме добре във втория гейм, може би на моменти атаката не беше на ниво, а блокадата на противника бе много силна. Смятам, че имахме ситуации, при които трябваше да посрещаме по-прецизно. Момчетата са млади и трябва да минат по своя път. Явно това е част от тяхното развитие. Работим върху тези неща, но трябва повече търпение и време", започна той.

"Можехме да атакуваме по-добре, да изберем по-добра посока за завършване. В крайна сметка това е играта, няма как да завърши наравно. Загубихме един финал и ще гледаме да подобрим играта си", добави специалистът.

"Страхотно е да играем пред такава публика, жалко, че не успяхме да ги зарадваме. Смятам, че феновете виждат, че сме млади и се опитваме да развиваме тези играчи от школата. Много е лесно да вземеш най-добрите и да започнеш да печелиш, не е това формулата. Това е правилното решение за мен. Да развиваме нашите млади момчета", завърши Желязков.