Нефтохимик 2010 спечели лесно с 3:0 (25:16, 25:19, 25:12) у дома срещу ЦСКА за малко повече от час игра. Николай Николов изведе бургазлии до успеха с 20 отбелязани точки, докато Мартин Павлов реализира 9 точки в полза на "червените". 

"Стараем се колкото можем. Имаме доста кадрови проблеми. Но момчетата стискат зъби доста сериозно, за да побеждаваме. Спортът е едно мъжество. Именно това се изисква, особено в такъв етап – плейофи. Всеки един трябва да даде повече от себе си – това е преодоляваве. Въпросът е да покажеш характер и в тежките моменти да дадеш частица от себе си за победата. Не се разчита на индивудуалности, имаме страхотен колектив. Момчетата се раздават и правят всичко по възможностите си за успеха", заяви Николов.

"Разбира се искам да поздравя ЦСКА. Това е един отбор, на който страшно много симпатизирам. Затова съм доволен, че съм помогнал на нашия състав, но не ми е приятно срещу "червените". Има една горчилка. Но това е спорта. При тях има проблеми, контузени състезателите. Например Терзич не може да играе, а именно той държи посрещането на ЦСКА. От там ние ги разаколебахме, успяхме да ги пропукаме. Предстои реванш. Тяхната зала за нас е неудобна, защото размерите са по-малки, ще имаме проблеми. Това ще допринесе за тяхната игра. Очаква ни сериозен сбъсък в реванша. Пожелавам си да затворим серията в два мача, но спортът е красив, нека по-добрият да победи", добави още той.