Информациите за жесток бой със сериозни последствия в националния отбор по волейбол за младежи под 21 години се оказаха силно преувеличени. По-рано днес стана ясно, че по време на световната квалификация в Сърбия миналата седмица е избухнал скандал между съотборниците в Левски Николай Манчев и Гордан Люцканов. Според информациите, разпределителят налетял на Люцканов веднага след загубата с 0:3 от домакините. Вследствие от скандала Манчев напуснал лагера със сериозни поражения по лицето и затова не е доиграл турнира.

Проверка на NOVA показа, че спречкване между двамата наистина е имало. Това се е случило на следващия ден, преди разбора и в навечерието на втората среща от квалификацията срещу Украйна. Самият Манчев признава за боя, но внесе доста уточнения.

„Имаше известно напрежение в целия отбор след загубата от Сърбия. Размяна на реплики преди разбора на другия ден имаше спречкване между мен и Гордан. Последва адекватна реакция и всичко беше изяснено. Чух, че е имало тежки поражения по мен, че съм бил изпратен в България от ръководството, че не съм бил способен да играя. Това абсолютно не е така. Наистина аз бях човекът, който започна, но преди това имаше провокация. Това, че с Гордан вече не сме приятели, е още една измислица. Още в същия ден веднага след спречкването нещата се изясниха, стиснахме си ръцете и продължихме”, обясни разпределителят на Левски.

Той е останал с отбора до самия край на турнира. България загуби и трите си срещи в Сърбия и не успя да се класира на световното първенство.

„Имах една драскотина и лека подутина над лявата скула, която беше много малка, но това не ми пречеше да играя. Имах проблеми с контузии в коляното и рамото”, каза още волейболистът.

Манчев съжалява най-много за това, че случаят е станал достояние на близките му и на тези на Люцканов, които не спират да ги търсят от часове.