4 месеца, след като се изпратиха един срещу друг във финала за Купата на България, отборите на Нефтохимик Бургас и Хебър Пазарджик ще излязат в спор за трофея във волейболната Суперлига за мъже.

Нефтохимик надделя над ЦСКА в полуфиналите.

"Очакваният бяха, че ЦСКА ще се противопстави в по-голяма степен. Имаха тази възможност след отсъствието на Георги Братоев и появата на Георги Братоев, но ЦСКА не се възползва от тези рокади. Дори Нефтохимик се справи добре с Агонцев, а ЦСКА грешеше много. Трябваше да стане чудо, за да се върнат в серията".

"Относно Хебър - те от самото начело на сезона са в тази конфигурация, в която са и сега. Имат добра сработка при игра. Имат много силен начален удар, без да имат притеснение от грешките. Но те също направиха някои грешки. Много е трудно обаче един отбор да печели от началото до последния мач".

"Предимство на Хебър е, че играчите играят заедно. Имат ясни позиции на игрището. Нямат много варианти - но в добрия смисъл на думата".

"Те имат един минус, който го видяхме като плюс в играта на Нефтохимик - вторият разпределител. Ако се наложи дубльорите да измъкват мачовете, Нефтохимик ще има предимство. Любо Агонцев направи силен мач срещу ЦСКА и има повече класа от втория разпределител на Хебър".

"Усещам, че ще бъде сериозна битка. Разликите ще бъдат минимални. 50:50 ще бъде срещата. Дребни нюанси ще решат титлата".

"Крайните бранители ан Хебър имат висок процент на висока топка".