Центърът на националния отбор по волейбол Николай Николов смята, че класирането ни в олимпийската квалификация е реално. Нашите момчета няма да участват на Игрите в Рио след отпадане в предварителната група с Франция, Русия и Финландия.

"Категорично с оглед на моментното ни състояние и с другите проблеми в отбора, според мен беше нереално дори да прескочим и групата. А и виждаме и какво показаха другите отбори в нея - Франция и Русия", сподели Николов.

Той беше питан за оценка на думите на селекционера Пламен Константинов, който обяви, че някои от играчите не са се представили на максимума си.

"Не смятам, че е нужно да коментирам думите на треньора ни. Щом той е видял нещата по някакъв начин, може да сподели мнението си, все пак той води отбора", сподели още Николов.

Накрая той коментира и нападките в някои вестници към отбора. Според него, не е нормално това да се случва.

"Не е въпросът дали трябва да се правят драми, защото вече бяха направени от някои медии. Коментари от рода на това, че "сме излезе със свалени гащи" не отиват нито а жълти, нито на кафяви издания."

"Не смятам, че някой от отбора е излязъл със свалени гащи и много бих искал този, който ги пише тези неща, да дойде и да го каже в лицето на този, който е играл така", сподели още Николай Николов на летището.