Волейболната легенда Николай Иванов сподели очакванията си за представянето на националния отбор при жените. В студиото на "Златният гейм" той не скри скептицизма си, че тимът трудно би се преборил за олимпийска квота, каквато цел имат поставена от ръководството на федерацията.

„С тези динамични процеси, които вървят в женско направление, просто няма други състезателки. В състава са попаднали състезателките, които са се представили най-добре през годината”, сподели Ники Иванов.

Част от най-добрите ни волейболистки няма да могат да помогнат на състава, което може би ще се окаже ключово за представянето на отбора.

Женският тим, който е воден от Иван Петков започна подготовка за новия сезон на 29 април (понеделник) в София. Тренировъчният процес се води в столичната зала „Христо Ботев“.

„Нормално е някое момиче, което е играло 7-10 мача на добро ниво, да получи повиквателна. Само в София има 10 отбора, които се занимават с женски волейбол. Но когато децата станат на 16-17 години, нещата свършват, защото нямат първи отбори. Но децата има. Но въпросът е, че трябва да има ясна визия. Не може на 15 години да се играе за девойки-младша, девойки-старша и жени. Те физически и психически нямат да издържат", добави още Ники Иванов.

На 17 май волейболистките отпътуват за Русе, където предстои първото им изпитание – домакински турнир от Волейболната лига на нациите.