Един от най-добрите български волейболисти от близкото минало Николай Иванов, който води румънския национален тим по волейбол за жени, бе гост в предаването „Златният гейм” по DIEMA SPORT 2.

„Румъния не се слави със силен национален отбор, но за сметка на това има доста приличен шампионат, в който има доста чужденки, включително и българки. Имах подписан договор, който изтече с последния мач, преди това водих разговори за продължаване и докато няма нищо конкретно, не мога да говоря. Радвам се, че изпълнихме целта си и постигнахме класиране на Европейско първенство”, коментира Ники Иванов и продължи:

„Ако трябва да върнем ленатата назад с националния ни тим победихме отбора на Румъния. Българският отбор е на много по-високо ниво, но те разполагат може би с повече потенциал. Все пак са по-голяма държава и шампионатът им е по-силен. Има някаква малко по-голяма и по-реална конкуренция. Знаем в България как стоят нещата. Качествените и талантливи момичета гледат бързо да продължат в чужбина. На Европейското всичко е възможно с новата формула заради многото мачове. Има няколко отбора, които се открояват, но надолу всеки може да победи всеки.”

По темата за жребия за Европейското първенство за мъже и съперниците на България - Франция, Италия, Португалия, Гърция и Румъния, Николай Иванов коментира: „За голямо съжаление можем да кажем, че това, което демонстрират французите и италианците, ние отстъпваме значително. Другите отбори в групата според мен са преодолими. България ще започне тази кампания с нов селекционер, който може да внесе някаква нова свежест и дух в отбора. Може да видим някои играчи, които не присъстваха в отбора. Подкрепям това, че може най-лошото е, че няма последователност. Да се продължи в един определен период и да се настоява за дадени решения. Спокойно можеше да се продължи със съществуването на втори отбор, да се съберат 18/21-годишни момчета.”

Колкото до престоя на Пламен Константинов начело на мъжкия ни национален тим, Николай Иванов сподели: „Жалко е, ако е имало такива неща - играчи да не дават максимума от себе си. Може би е било необходимо да се търси някаква промяна. За един сезон или за два сезона едва ли е възможно да се направи някаква грандиозно нещо с ресурса, който заслужаваш. От една страна може би е правилно, че федерацията даде този кредит на доверие на Пламен. Всички бяхме разочаровани от това, което се случи на Световното първенство. Пропуснати ползи от всяко естество.”

„През новия век българският национален тим два пъти е играл много добре и е постигал резултати. Да не забравяме това, което направиха под ръководството на Мартин Стоев. През втората година на Пранди може би стечение на обстоятелствата, но не се получиха нещата, както всички искаха. Отбелязвал съм, че според мен беше грешка да бъде освободен. Но сега, идвайки такава авторитетна личност, това неминуемо ще сплоти нашите редици. Пак казвам, че очаквам да се завърнат някои фигури, които в последната 1-2 години не са били част от националния тим. Всички състезатели ще бъдат респектирани. Надявам се да играят хубаво и добре”, каза Ники Иванов по повод новия национален селекционер на България Силвано Пранди.