Отборът на Нефтохомик триумфира със Суперукапата на България по волейбол при мъжете. Шампионът спечели трети пореден трофей, след като се наложи с категоричното 3:0 (25:21, 25:19, 25:21) гейма. Срещата се проведе в Стара Загора.

Играчите на Монтана загатнаха в началото на срещата, че ще покажат по-сериозен отпор на Нефтохимик. Тимът поведе при първо техническо прекъсване 8:7. Последва равностойна игра за 15:15. При второто обаче бургазлии вече водеха с 16:15, а след това постепенно се откъснаха с няколко точки за 24:21 и 25:21 точки.

Шампионите на България започнаха по-уверено втората част. Разликата постепенно започна да набъбва до 16:9 и 19:11 точки. След това Монтана се мобилизира, намали разликата, но не успя да направи обрат и втората част отново бе за бургазлии за 25:19 точки.

Съставът на Монтана хвърли много усилия в началото на третата част да наложи по-сериозен отпор. Двата тима се догонваха в резултата през целия трети гейм – 20:20 точки. След това бургазии спечелиха три поредни точки за 23:20 и заслужено триумфираха.

През изминалия сезон играчите на Найден Найденов завоюваха всичко в България - Суперкупа, Купа и шампионска титла.

Волейболистите на Монтана пък завършиха със сребърните отличия в първенството и играха на финал за Купата на България, където загубиха именно от Нефтохимик.

За победителите най-резултатни бяха Дмитрий Яковлев с 19 точки и Савелий Поздняков с 12.