Отборът на Нефотхимик победи с 3:1 гейма състава на Хебър, за да поведе в класирането в българския волейболен шампионат. 

Първият гейм на срещата премина точка за точка, като и двата отбора не позволяха на противника да се откъсне напред. Все пак решителният момент дойде буквално в последната точка на частта. При 24:23 за Хебър и атака на Нефтохимик гостите успяха да спрат нападението на бургазлии с троен блок и да спечелят първия гейм с 25:23. 

Във втората част ситуацията на полето на се промени много, като двата отбора продължиха да вървят точка за точка, този път с предимство за домакините. Така се стигна до последната точка при 25:24 за Нефтохимик, при която този път Гюнтер от състава на Хебър беше хванат на блок и геймът отиде на сметката на домакинския тим. 

Нефтохимик пренесе предимството си и в третата част, започвайки с аванс от 6:1 точки. Хебър бързо намери отговор, изравнявайки резултата при 6:6. До края на гейма Нефтохимик успя да изгради минимален аванс от 2 точки и затвори частта при 25:23. 

В последния гейм Нефтохимик нямаше толкова затруднения, поддържайки стабилен аванс от 2 или 3 точки, за да може да затвори частта при 25:22 и по този начин да оформи крайното 3:1. 

Така Нефтохимик поведе в класирането с актив от 22 точки, с 3 пред състава на Хебър.