Нефтохимик поведе с 2:0 успеха срещу ЦСКА в полуфинален плейоф във волейболното първенство. Бургазлии спечелиха втория мач, който се игра в Перник с 3:2 гейма (23:25, 25:23, 24:26, 25:16, 20:18).

ЦСКА започна силно мача и успя да спечели първия гейм с 25:23.

Във втория Нефтохимик намери себе си и доминираше през по-голямата част, но изпита затруднения в края, когато трябваше да затвори гейма. Бургазлии водеха с 24:17, но ЦСКА успя да намали изоставането си до 23:24 преди Нефтохимик да спечели с 25:23.

Воденият от Петър Дочев отбор доминираше и в третия гейм, но допусна много груби грешки и загуби с 24:26. Валентин Братоев се пропука в края на частта, когато на няколко пъти бе спрян с блок.

В четвъртия гейм Нефтохимик успя да наложи своята воля и да доминира от самото начало. Това бе най-убедителната част, за който и да е от двата отбора в двубоя.

Мачът премина през много обрати и размяна на водачеството, но истинската драма настъпи в тайбрека, когато бургазлии обърнаха мача от 14:11 до 20:18. В основна фигура се превърна Николай Николов, който реализира решаваща точка в петата част за 14:14 със забивка през центъра, а след това изпълни два страховити сервиса за последните две точки. Валентин Братоев, друг от националните състезатели в селекцията на Петър Дочев, реализира победните две точки, но представянето му днес бе доста колебливо, особено в първия и третия гейм. Така Нефтохимик поведе с 2:0 в полуфиналната серия и тимът има шанс да стигне до финала още в третия мач на 2-и април.