Старши треньорът на волейболния Нефтохимик Петър Дочев разкри каква е била причината за повече от убедителната победа над Тетевен Волей в мъжкия шампионат. Бургазлии биха с 3:0 пред собствена публика и смачкаха съперника си.

"Успях да пусна всички налични състезатели, което означава, че съм имал възможност за това. Като цяло, нещата тръгнаха от нас, балансирана беше играта ни във всички аспекти. Георги Братоев разигра всеки един състезател и правеше, каквото си иска. Като правиш всичко добре, нормално е да ти е по-лесно", сподели Дочев пред DIEMA SPORT и продължи.

"Началният удар ни беше добър и с много агресия, много точки направихме директно. Това ни позволи да играем с удоволствие и да творим на игрището. Искрено се надявам предстоящите ни домакинства да ни помогнат да се сработим."

"Въпреки че ни беше лесно днес, още ни трябва време. Искаме да сме в оптимална кондиция за плейофите и за мача с Монтана в последния редовен кръг", заяви още треньорът на Нефтохимик. А мнението му беше споделено и от една от звездите на отбора - Николай Николов.

"Няма какво да си говорим празни приказки, бяхме с класа над Тетевен. Поздравявам момчетата, но си пролича класата ни и разликата. Винаги е трудно да се мотивираш в такива мачове, в които знаеш, че залогът не е голям и нямат достатъчен заряд", сподели централният блокировач пред DIEMA SPORT.

"Но знаехме, че Тетевен са корав отбор, който създаде проблеми на доста отбори, даже взеха някои победи на силните тимове. Постарахме се да сведем до минимум фактора подценяване и това го нямаше", сподели още той и говори за сътрудничеството си с другите звезди в състава, като братя Братоеви.

"Играли сме доста години заедно, но сме били пръснати по чужбина и винаги трябва един период на адаптация. Все още не всичко ни се получава добре, един Вальо Братоев беше контузен доскоро и още навлиза. Тепърва ще успяваме да покажем една доста по-добра игра", завърши Николов.

На другия полюс на настроението беше наставникът на Тетевен Волей Петър Мечкаров.

"Не ни се получиха нещата, Нефтохимик ни разсея посрещането, а оттам не можахме да се справим с блокадата им. Неутрализираха крайните ни нападатели и не можахме да им се противопоставим успешно."

"Ние нямаме дълга резервна скамейка, това са ни състезателите. Опитахме се, но не успяхме да посрещаме добре сервиса на противника и затова се стигна до този развой", сподели Мечкаров пред DIEMA SPORT и разкри какви ще са целите пред отбора до края на редовния сезон.

"В следващия кръг играем със Славия, където победата е задължителна. Следват два мача с Черно море, където трябва да направим всичко възможно, за да вземем две победи, за да влезем в плейофите. Много е важно да сме сред 8-те най-добри. Спонсорите се интересуват на коя позиция сме и затова е важно да влезем там", завърши Мечкаров.