Нефтохимик 2010 Бургас направи важна крачка към титлата в Ефбет Супер Волей за сезон 2022/2023, след като във втори финален мач срещу действащите шампиони от Хебър Пазарджик записа успех с 3-1. След драматична победа в първия финал във вторник (3-2), днес бургазлии не допуснаха да се стигне до тайбрек и затвориха мача в четири гейма.

Така състезателите на Атанас Петров са на победа от титлата, тъй като се играе до три победи от пет мача. Серията продължава в събота, 29 април в Пазарджик, когато Тигрите приемат Нефтохимик от 18:30 часа, съобщава официалният сайт на НВЛ.

Startphoto.bg
48 снимки

Домакините от Нефтохимик 2010 стартираха по-добре в първия сет, повеждайки при 6-2. Действащите шампиони от Хебър Пазарджик обаче успяха да намерят своя ритъм, притискайки съперника “до стената” след 7-7. Бургазлии успяваха да “дръпнат” с по две точки в резултата през целия гейм, като състезателите на ст. треньор Атанас Петров успяха да покажат повече прецизност в ключовите моменти и отвориха мача в своя полза след 25-23.

И вторият гейм започна с игра на “котка и мишка” между двата тима, като първи отборът на Нефтохимик успя да вземе лек превес при 9-7. Домакините успяха да задържат точковата разлика в своя полза до края на гейма, печелейки го при 25-20, и приближавайки се до победата. Отговорът на настоящите шампиони обаче не закъсня. В третия гейм те напълно контролираха случващото се на терена. Пазарджиклии започнаха ударно след 3-0 и така и не дадоха възможност на своите опоненти да заемат лидерската позиция, трупайки в актива си точка след точка за 25-16.

Благодарение на силен сервис, Нефтохимик отново взе инициативата в началото на четвъртия гейм (9-7). Въпреки това Хебър успя да изравни при 15-15, но с Аксел Трухчев на линията за начален сервис, бургазлии отново се оказаха в печеливша позиция. Подкрепяни от своите фенове, домакините успяха да се поздравят с крайния успех след 25-21.

За равностойния двубой говорят и цифрите след края на мача - Хебър завърши малко по-добре в атака: 43 на 40 и на блок: 8 на 4. Нефтохимик пък се представи по-успешно на сервис с 10 на 8 аса. Бургазлии отново бяха отборът, допуснал по-малко грешки: 30 на 37 за Хебър. Над всички отново беше Матей Михайлович от Нефтохимик, който завърши със 17 точки. 16 добави съотборникът му Аксел Трухчев. С точно толкова (16) се отличи и топ реализаторът на Хебър Джулио Саби.