Нася Димитрова, една от най-опитните националки на България, говори пред официалния сайт на БФВолейбол преди началото на втория турнир от Лигата на нациите. Българките започват в сряда срещу САЩ в Манила, столицата на Филипините.

"Хората тук са гостоприемни, любезни - похвали домакините Димитрова. - Всеки спортист знае колко добро е гостоприемството в Азия. Атмосферата е странна, но хубава. Държат още на маските. Още на летището ни предупредиха, че това е нормално за тях. Хората още се пазят от коронавируса и взимат сериозни мерки."

Димитрова изрази оптимизъм преди двубоя срещу САЩ.

"Ще е много тежък двубой, но леки няма. Надявам се, че ще дадем най-доброто от себе си. Задължително трябва да си тръгнем с максимален брой победи от Манила. Трябва да представим България на ниво и да останем в Лигата на нациите. Не мога да прогнозирам колко точно мача ще спечелим. Надявам се наистина да сме на ниво и да излезем като победители от всеки един", каза още българската националка.

В първия турнир България спечели само един от мачовете - срещу Нидерландия.

"Там беше доста по-различно, защото две от момичетата, които бяха с нас там, не са във Филипините - коментира още Димитрова. - Може би сега ще е една идея по-тежко без тях. Ще е по-различен турнир от Анкара. И в Турция се раздадохме на 100 процента, макар че в някои от двубоите имахме спадове. Сигурна съм, че с всеки следващ мач особено на третия турнир в София ще се представяме все по-силно. В момента националният отбор се подмладява и е пълен с нови лица. Надявам се, че момичетата ще са докрай мотивирани да играят за родината ни. Дано осъзнават каква е отговорността да си национал на България. Щастлива съм, че идват момичета, които са готови да заместят всяка една от нас. Имат мотивация, гордост и самочувствие. Засега работата с треньора Лоренцо Мичели е отлична. Видя се, че имаме и успех с него в първия турнир. Дано сега продължим."