Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров отговори на обвиненията на пет клуба. Те заплашват с бойкот по време на първенството и претендират за неизплатени суми от трансферни права на български състезатели, играещи в чужбина.

"Ние пазарлъци няма да водим. Те поставят две теми, които касаят федерацията. Имаме една уговрка за плащане на част от постъпилите трансферни суми от състезатели, които са излезли от тези клуибове. Разпределението на топките се прави от федерацията, справедливо и честно към всички клубове", заяви той.

Лазаров говори и за възможността зала "Христо Ботев" да бъде използвана и на клубните ни отбори. В края на миналото първенство бе отказано на ЦСКА да играе там домакинските си мачове от полуфиналните плейофи в Суперлигата.

"Решението на федерацията е зала "Христо Ботев" да бъде използвана изключително за националните отбори, а не да обслужваме ЦСКА или който и да е клуб. Всеки един отбор, който се записва за участие в едно състезание, трябва да си направи сметката как ще го реализира.