България отстъпи на Сърбия с 0:3 (21:25, 24:26, 28:30) в спортен център "Вождовац" в Белград. Двубоят е част от подготовката за световното първенство и за двата отбора.

Селекционерът Николай Желязков през трите гейма заложи на Георги Сеганов, Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Алекс Грозданов, Светослав Гоцев, Цветан Соколов и либеро Владислав Иванов. За кратко в игра влезе Стефан Чавдаров.

Двете селекции изиграха и допълнителни два гейма, в които за България на полето бяха Димитров, Аспарухов, Иванов, Колев, Чавдаров, Карягин и либеро Добрев, но бяха надиграни с 21:25 и 11:15 точки.

Утре втората проверката Сърбия - България е от 17 часа и ще бъде предаванa на живо в youtube-канала на сръбската волейболна федерация, както и днес.

Най-резултатен за България беше капитанът Цветан Соколов, който реализира 20 точки. Аспарух Аспарухов, който завърши с 19 точки, му помагаше в атаката, откъдето дойдоха 17 от актива му. След тях останаха Мартин Атанасов с 9, Алекс Грозданов със 7, а Николай Колев и Денис Карягин приключиха с по 6.

За сърбите най-резултатен беше Неманя Масулович, който реализира 25 пункта. По 16 отбелязаха Александър Атанасиевич и Марко Ивович.