Волейбол Аспарух Аспарухов изкара около седмица в Турция, където се запозна с хората в клуба и доби впечатления за това, което го очаква. От лятото той трябва да стане играч на Аркас.

„Моите впечатления са, че се работи на много високо ниво, организацията и треньорите са на много високо ниво и тренировките се провеждат по много по-различен начин. Имаше някои корекции по моя сервис. Дадоха ми съвети и за посрещането”, сподели Аспарухов пред DIEMA SPORT 2.

Голямото предимство на Аркас според семейството на Аспарухов е треньорът Глен Хоуг. Канадецът е един от най-уважаваните треньори в света и в годините развива своя методика за волейбола.

„Той разглежда волейбола не като спорт, а като наука. Всяко нещо си има обяснение. Винаги може да ти даде правилните съвети”, добави още Аспарух Аспарухов.

Заминаването на младия посрещач за Турция предизвика реакция от страна на Славия. От клуба претендираха, че той е пътувал без разрешение и дори не е уведомил ръководството на белите. Интересен факт е, че правата на Аспарухов се държат от неговия първи клуб Летец Божурище.

Казусът "Аспарух Аспарухов"

До лятото младият посрещач има да изиграе още много волейбол. Той ще довърши сезона в Суперлигата със Славия, след това предстоят финалите на старша възраст с „белите”, а после и ангажименти с различните младежки формации на националния отбор.

Подробности вижте във видеото от предаването "Обзор на кръга във волейболната Суперлига" по DIEMA SPORT 2.