Старши треньорът на волейболния Пирин Разлог Мирослав Живков коментира ситуацията в Добруджа и Пирин преди двубоя между двата състава от Суперлигата днес от 18.30 часа.

Мача от 10-ия кръг на мъжкото ни волейболно първенство можете да гледате в PLAY DIEMA XTRA и по телевизия DIEMA SPORT 2.

„Много приятни спомени имам в Добрич. Много добри резултати, постигнати през годините с различни отбори и голяма част състезатели. Има много добра атмосфера за работа и за игра. Определено това бе един период, който даде добри резултати. В Добрич винаги се даваше път за развитие на голяма част млади състезатели. Това е организация, която работи добре. Определено за мен това бе позитивен период. В края на краищата това е нашата професия - продължаваш да се развиваш и да работиш. Велизар Чернокожев определено е фактор. Има отлични качества, които го превръщат в лидер, а това в колективните спортове е много важно”, коментира Мирослав Живков.

„В Пирин имаме амбицията да изградим отбор, който да показва добри резултати. Всяко едно начало има своите трудности. Мисля, че опитните състезатели могат да са в основанат на израстването на по-младите. В момента първенството е изключително равностойно. Всеки отбор има своите силни страни. Във всеки отбор има състезатели, които показват високо ниво. Трудно е срещу всеки. Стараем се да интегрираме младите, да им даваме възмоност и самочувствие. В Пирин има добра организация и сериозни амбиции да се създаде добър отбор, да се създаде един център. Близо сме до построяването на нова зала”, сподели Миро Живков и добави:

„Във всички мачове, които изиграхме, през цялото време се борихме. Трябва да работим върху това да създадем един лидер на отбора. Това е част от израстването на Пирин. Продължаваме да работим върху нашите си проблеми.”