Треньорът на шампиона Добруджа Мирослав Живков сподели, че победата над Марек Юнион-Ивкони с 3:0 (25:22, 25:20, 25:10) не е била никак лесна, въпреки изразителния резутлат.

"Искам да поздравя състезателите и на двата отбора, които се постараха да направят един добър мач. Въпреки че резултатът изглежда по този начин, победата не дойде толкова лесно. Изиграхме един изключително равностовен първи гейм, какъвто беше и вторият. Това, което успяхме да направим е да запазим спокойствие. Проявихме определена доза самочувствие във важните моменти. Имахме шанса и в тези моменти да спечелим разиграванията. Успяхме да играем добре в блок-защита и основно като атака след посрещане. Освен тези два компонента, в голяма част от мача държахме добра организация и на контраатака и това ни позволи да спечелим. Това е важна победа, защото отборът на Марек е със сериозен потенциал и срещу него няма лесни мачове.", сподели Живков.

"Много сина зимна селекция направи отборът на Нефтохимик, но мисля че има други отбори, които също имат много стойност и ще успеят да противопоставят.", коментира треньорът, който не предприе привличането на нови попълнения.