Треньорът на ВК Хебър Атанас Петров обясни загубата с 0:3 от Добружда у дома в 20-ия кръг на първенството с разочарованието от предишното шампионатно поражение – срещу Тетевен Волей.

„Причината не беше в стастистиките. Момчетата не успяха да се отърсят от загубата в Тетевен и не излязоха агресивни днес. В такава ситуация лесно се допускат грешки. Добруджа успя да си превърне негативното посрещане в атаки, а ние – не. Загубата се дължи изцяло на психиката”, коментира Петров пред DIEMA SPORT 2.

„Редовният сезон е обезсмислен, да. Вече идват плейофи и трябва да сме готови. Отборът има сили за добър резултат там.”

„Основната причина да загубим днес бе посрещането ни, което не беше перфектно. Да, беше позитивно, но не и перфектно. Оттам ставахме лесно разгадаеми. Не мисля, че играта през центъра е била причината. Бяхме надиграни с хубав сервис от Добруджа, те показаха добро придвижване. Имаха и важни отигравания от нападателите при високите топки.”

„Сервисът е психически елемент и всякакво притеснение влияе най-много на него. Затова и той най-малко ни се получаваше.”

„Трябва да се успокоим първо. Имаме важен мач в петък и нямаме много време да се ослушваме. Момчетата трябва да разберат, че най-важната част от сезона сега започва. Те приеха загубата тежко, защото имахме едни цели поставени, сега те стават други.”

Либерото на Хебър Ивайло Лалов също не бе доволен от крайния резултат, който поставя под заплаха 5-ото място на пазарджиклии в класирането.

„Трудно е да се каже отвътре къде загубихме. Сега гледах цифрите от мача и сме се представили зле при атака след негативно посрещане. Тези две загуби в края на сезона се получиха много зле. Тази публика тук не заслужава. Днес искахме да измием срама след загубата от Тетевен, но не се получи”, коментира Лалов.

„Трябва в съблекалнята да се съберем, да вдигнем главите. Няма как да гледаме назад, защото идват мачовете на истината – тези в плейофите. Имаме още два мача от редовния сезон, трябва да ги изиграем добре и да победим.”

„Целта е да играем мач за мач, да печелим. Така, както отиват нещата – да бъдем пети или шести – ще трябва да положим усилия и да измием срама. В плейофите фаворитите не са така изявени, там е по-различно”, заяви Лалов.