Волейболистките на Марица (Пловдив) са новият- стар носител на Купата на България за 2018 година. На финала на турнира пловдивчанки надиграха Левски с 3:1 (23:25, 25:16, 26:24,  25:20 ) след люта битка в зала „Иван Вазов“ в Стара Загора. С това тимът на Марица защити трофея, след като стана носител на Купата и за 2017 година, пише в коментара си bgvolleyball.com

Получи се оспорван и красив двубой, който бе наситен с динамика. Зрителите станаха свидетели на много борба, красиви моменти и интрига, като стана битка, достойна за финал на Купата на България.

Водени, от желанието за себедоказване, волейболистките на Левски отбелязаха страхотен старт в мача, като изненадаха съперничките със своята игра. „Сините“ затрудниха пловдивчанки със сервис и започнаха да диктуват развоя. След отлични изпълнения в атака и на блок разликата нарасна на 21:14 в тяхна полза. В този момент представителките на Марица изригнаха на свой ред, като показаха на какво са способни и стопиха пасива си. В решителните минути обаче левскарките демонстрираха невероятен дух и мобилизация, като устояха на опитите за обрат на съперничките и спечелиха гейма с 25:23.

Коренна промяна настъпи в редиците на Марица, като шампионките стабилизираха играта си във всички елементи. Те засилиха сервиса като започнаха да тормозят противниковото посрещане и поведоха с 6:2. Успешната им игра продължи, а разликата достигна до зарзгромното 20:12. До края на гейма маричанки не позволиха никакво противодействие и взеха гейма с разлика, като изравниха играта 1:1.

Размяната на геймовете доведе до още по-голяма оспорваност и третата част бе буквално борба точка за точка. Марица имаше геймбол, но единичен блок на Кати Димитрова доведе „сините“ до равенството 24:24. В решителните моменти този път Марица показа повече устойчивост, като затвори гейма и поведе с 2:1

Невероятната битка между двата тима продължи в четвъртата част, в която „сините“ отново показаха геройства срещу Марица, геймът отново се завърза. В крайна сметка въпреки достойните усилия на левскарките, шампионките наложиха волята си и спечелиха гейма, а с това и крайната победа.