Мениджърът на волейболния отбор на Марица Борис Халачев заяви, че пловдивчанки ще играят две контроли в Турция преди следващия им мач от Шампионска лига, който е на 11 януари.

„Равносметката ни е, че до момента това ни е най-успешната година. Надяваме се следващата година да бъде още по-успешна“, коментира Халачев.

„Надяваме се на първа победа в групите още на 11 януари. Това, което сме планирали е на 2 януари заминаваме за Турция, където имаме организирани две контролни срещи. На 6-7 се прибираме, за да довършим подготовката“, добави той.

„На този етап обмисляме да подсилим отбора, поне да запълним мястото на Кремена Каменова. Все още трансферът не е станал факт, но работим по въпроса. Надяваме се до края на годината да имаме положителен отговор. Винаги на първо място ще търсим българки, но вече започваме да се изчерпваме като идеи. Другите българки, които биха ни свършили работа не може да си ги позволим“, продължи мениджърът на Марица.  

„Може би е нормално да се спряга името на Иван Петков за селекционер на националния отбор. Предполагам, че може да съвместява двете длъжности. Това са приказки във въздуха. Нищо не може да ме учуди.“

„Работим за следващите пет години. Докато имаме сили, Марица ще бъде дългосрочен проект. Целта ни беше влизане в групите на Шампионска лига, която постигнахме. Сега остава да мечтаем за файнъл фор на Шампионска лига или преди това излизане от групите“, каза още Борис Халачев.