Женският национален отбор на България завърши наравно 2:2 с отбора на Франция във втората контрола, играна пред пълната зала в Тервил.

До този нетипичен резултат във волейбола се стигна след предварителна уговорка между двамата треньори да се изиграят задължителни 4 гейма в срещата.

Треньорът ни Лоренцо Мичели започна срещата със следния стартов състав: Петя Баракова, Радостина Маринова, Мария Йорданова, Мирослава Паскова, Мария Крившийска, Борислава Съйкова и либеро Галина Карабашева.

Първият гейм завърши 25:21 в полза на домакините. Във втория нашите момиче доминираха изцяло, като кратко отпускане в края на сета позволи на французойките да стигнат 21 точки. В третия гейм ролите се размениха и домакините спечелиха частта с 25:20. В четвъртия българките показаха по-доброто си лице и затвориха частта с 25:20.

Лоренцо Мичели даде шанс на всички състезателки по време на двубоя. Треньорът изрази задоволството си от градацията на отбора. Най-резултатна в двубоя бе диагоналката Радостина Маринова, която за три гейма реализира 17 точки. По 9 добавиха капитанката Мирослава Паскова и Мария Йорданова, които игра в първите два гейма и половина.

Проверките бяха част от подготовката на двата отбора за предстоящото лято. На българките им предстои участие във Волейболната лига на нациите, докато Франция ще играе в Златната европейска лига на CEV, а след това ще бъде и домакин на турнира Volleyball Challenger Cup, който ще определи последния участник във VNL догодина

Сега представителният ни тим ще изиграе три приятелски срещи с тима на Белгия в Льовен. Проверките ще се играят на 21,22 и 23 май и са с начален час 17:30 българско време.