Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев коментира края на сезона на националния отбор, който завърши олимпийските квалификации с победа над Белгия с 3:2. Тимът остана на пето място в турнира и има шансове за класиране на Олимпийските игри само през победи в Лигата на нациите догодина.

"Договорът на Пламен Константинов е за 1+1 години, първата от която вече мина. До 31 октомври ще направим анализ на сезона. Заедно с треньорската комисия ще изслушаме докладите на всички национални селекционери при различните възрасти. Винаги във федерацията взимаме решенията заедно с колегите от Управителния съвет. Така ще бъде и сега. Благодарен съм на Пламен за свършената работа в последната година. Той е легенда на българския волейбол, доказан специалист и може би е един от вариантите да бъде треньор. Както Константинов каза в свое интервю, бъдещето ще се реши при разговори. Олимпийският цикъл на практика е завършен, защото е много трудно да се класираме на Париж 2024 през Лигата на нациите догодина. Трябва да мислим в перспектива и да се готвим за олимпиадата в Лос Анджелис през 2028", каза Ганев пред официалния сайт на федерацията.

"Благодаря на Цветан Соколов за цялата му кариера в националния отбор. Пожелавам му успех в бъдеще. Мисля, че има какво още да даде на отбора ни, но всички във федерацията уважаваме решението му", коментира отказването на капитана Любо Ганев.