Преизбраният за президент на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев заяви, че ще продължава да дава всичко от себе си за любимия си спорт. Той получи нов четиригодишен мандат начело на централата на проведеното в събота в столицата Общо събрание, в което участие взеха общо 115 клуба от цялата страна. За него това ще бъде втори мандат като президент, а той добави, че няма да нарушава действащия устав и това ще бъде и последният му мандат начело.
 
"За първи път присъстваха 115 клуба на Общо събрание. Откакто аз съм във федерацията, не е имало толкова много клубове. И отчетът, и новата програма, са приети с пълно единодушие. Чака ни доста работа. Скоро ще я видите официално обявена в нашия сайт. Трябва да подобрим това, което сме правили досега. Да развиваме спорта в детско-юношеското направление, да акцентираме върху плажния и снежния волейбол, да работим в администрирането на вътрешните първенства, да подобрим още подготовката на националните отбори. Утвърдихме председателите на най-важните комисии. Живко Желев остава председател на Националната волейболна лига. Александър Виналиев е председател на съдийската комисия. Той е предложен и за член на съдийската комисия към европейската конфедерация CEV. Давид Давидов стана председател на комисията за детско-юношески волейбол. Той винаги ще има място в нашия спорт и няма никакво значение, че не е член на Управителния съвет. Най-вероятно ще остане и председател на комисията по маркетинг. И тримата вече имат пълната възможност да работят. Веднага след вписването в Търговския регистър ще бъде първото заседание на УС. Всички членове ще бъдат поканени на мачовете за Суперкупата, които са на 12 и 13 октомври. Ако се впишем дотогава, ще се съберем за първи път", каза Ганев след избирането си.
"Всички хора, които присъстваха тук, ги събира волейболът. Естествено, че сме се поучили от грешките, които сме направили. Промените започнахме да правим преди повече от месец. Имам предвид там, където разбрахме, че не сме достатъчно добре. Който и да застане отпред, трябва да работи. Клубовете избраха най-правилните хора, които могат да изпълнят задачите. Оценката е повече от добра за свършената работа. Но повярвайте – свършихме много работа с колегите от УС. Ако трябва да я опиша, ще ми трябват няколко дни, а не няколко часа. В крайна сметка нас ни обединява волейболът. Продължаваме да търсим партньори от всякакво естество. Средствата, които имаме, са много по-малко, отколкото са ни нужни. Но ние продължаваме да работим и да се справяме. За мен всички врати на министерства и институции са отворени. Аз ще продължа да давам всичко от себе си. И ще бъда още по-изискващ към членовете на УС. Мога да работя с всеки и да се разбера с всеки. Назначихме двама нови служители във федерацията в направление "Детско-юношески волейбол". Там имаме по над 2500 мача на година. Нашата цел е всички комисии да работят като Национална волейболна лига, която е най-добре развиващата се и вдигна нивото на работа, което останалите комисии не успяха да следват", добави той.
 
"Ако видя, че клубовете не искат аз да съм президент, сам ще се махна. Те осъзнаха, че няма какво да делим. Видяхме се още преди събранието с Иван Сеферинов. Казах му, че има място в българския волейбол. Днешното общо събрание не беше „този срещу онзи", а да се обединим. До преди месец и половина не знаех дали ще се кандидатирам. Аз го правя от сърце. Нито аз, нито някой от УС получава заплата."
 
Ганев припомни, че по устава на федерацията повече от два мандата не може да има един президент. И след четири години той няма да е повече президент на БФ Волейбол.
 
"Миналата седмица FIVB направи инспекция на залата в Бургас. Там догодина през юни ще има турнир от Лигата на нациите за мъже. Решение за треньор на женския национален отбор ще се вземе от УС. Договорът на Лоренцо Мичели изтече. Всеки от новите членове ще може да предлага кандидатури и тогава ще се вземе решение кой да бъде новият наставник. Това е валидно и за всичко треньори при подрастващите, където все още няма такива. Пожелавам успех на новия Управителен съвет. Нека да работим заедно за просперитета на българския волейбол", завърши Ганев./БТА