Волейболната легенда Любо Ганев заяви, че продължава битката с Данчо Лазаров за ръководния пост на БВФ и че времето за промяна в българския волейбол е настъпило. 

"Надявам се на това събрание клубовете, милеещи за българския волейбол, да са болшинство и да си вземат правилно решенията. Не се опасявам, че ще бъда изключен. Мисля, че всички осъзнават, че е нужна промяна. Виждам проблемите на клубовете, предложенията им. Убеден съм, че промяната предстои."

"Към момента представям програма ти, съвместно с Инициативния комитет. Показвам какво искам да направя, как ги виждам нещата, те допълват. Моята цел е да убедя клубовете, че сега е времето за промяна. Колелото вече е завъртяно."

"В момента темата не е дали Любо Ганев или Боре Кьосев, а дали да има избори, или да няма. Хората около Данчо Лазаров не искат избори, за да може той да запази поста си поне до април, но всички останали искаме избори. Да, направихме първи опит, който все още не се знае дали е успешен, защото становището не е излязло, но изборно събрание при всички положения ще се проведе до 1-2 месеца."

"Аз издигам кандидатурата си и заставам зад нея като човек, който знае, че може да я изпълни", заяви Любо Ганев.

Любо Ганев коментира и слуховете, че съществува натиск от страна на опозицията, чрез който се опитват да окажат натиск върху момчетата от националния волейболен отбор да откажат участие на Олимпийските квалификации. 

"Момчета от тима ми се обадиха, че ме подкрепят, но аз им казах, че те трябва да говорят на игрището, те затова са там. Надали някой ще си позволи да направи такова нещо, залогът е огромен. 

"Не знам дали Казийски ще се върне, но ще се опитаме да го убедим. Той сам ще си вземе решение."