Легендата на българския волейбол Любо Ганев обясни, че е оттегли кандидатурата си за председател на родната федерация, тъй като е сметнал, че моментът за рокади по върха не бил подходящият.

Днес извънредното Общо събрание на Управителния съвет потвърди, че инженер Данчо Лазаров остава начело, а пък по-късно Ганев посети контролата със Сърбия, която завърши с успех с 3:0 за „трикольорите“.

„На мен ми хареса мачът първо защото момчетата играха страхотно, второ защото атмосферата беше на ниво. Бяха дошли да подкрепят нашия отбор. Все пак тази победа е много важна за самочувствието им. Това е последната официална проверка преди старта на Европейското първенство. Надявам се момчета да запазят същите ентсиазъм и воля за игра, защото това е правилният път“, каза Ганев.

„Наистина днес бяха безупречни – силен начален удар, много добра игра в защита, добри контраатаки. Всичко днес се получаваше. Може би това е началото на една хубава серия, която трябва да направим. Сигурен съм, че ако те запазят тази емоция, ние всички в залата ще се радваме на едни добри резултати.“

„Спортно-технически нашият отбор все още има някои контузии, които се надявам да отшумят в следващите 6 дни. Със сигурност в България публиката е готова да гледа мач от такова ниво, защото доказахме, че имаме място сред най-добрите в света и Европа. Като организация сме се постарали да направим абсолютно всичко и да не липсва нищо. За нас това е едно предизвикателство. Надявам се всички да бъдат щастливи накрая. Хората ще бъдат доволни, ако отборът побеждава, ние – също, ако се окичи отборът с медали. Този турнир ще бъде един тест за нашата кандидатура за Световното първенство през 2018 година.“

„Защо оттеглих кандидатурата си? Вижте, не мисля, че сега бе точният момент за подобно нещо. Няма значение кой е председател. Аз мисля, че ако тези момчета играят добре и България се радва, няма значение кой води Управителния съвет. Най-важното е да запалим децата, сами виждате, че 20 минути след края на мача тук имаше деца, които искаха автографи. Целта е да събудим страстта у тях. Ще отидат в школи, в клубове, някои от тях ще станат много добри състезатели. Това е, което искаме“, завърши той.