Вицепрезидентът и кандидат за президент на БФВ Любо Ганев коментира победата над Египет с 3:1 в първата контрола преди олимпийската квалификация в Берлин, че нашето място е на Олимпиадата.

"Аз винаги съм оптимист, защото най-малкото знам с какво разполага българският отбор, познавам тези момчета много добре. Виждам, че абсолютно всички имат желанието да покажат, че нашето място е там на Олимпиадата. Сигурен съм, че ще направим хубави мачове. Естествено, че ще бъде трудно, но никой не си мисли, че да отидеш на Олимпиада е много лесно. Сигурен съм, че ще зарадваме българските фенове. Убеден съм, че ще играем на финал на квалификацията", заяви Любо Ганев.

"Обърнах внимание на по-младите, които още не са били на Олимпиада, защото тя е най-голямото събитие в живота на всеки един спортист, което може да изживее. Нещо незабравимо е, както обичам да казвам -"черешката на тортата" в цялата спортна кариера. Опитвам да ги накарам и мобилизирам да дадат всичко от себе си. Шанс да играеш на Олимпиада и то в колективните спортове. Може да ти се случи 2-3 пъти максимум, а сега е един от тези моменти. Тези, които вече са били на Олимпиада, знаят какво губят и ще излязат толкова мотивирани, че няма с какво друго да ги мотивирам. Това исках да им кажа. Аз ще бъда с тях, ще ги подкрепям и да зарадват всички, защото България има нужда отборът да е на Олимпиадата, там е нашето място. Същото важи и за жените, не само за мъжете. Пожелавам си да сме здрави, пък те ще покажат какво могат на игрището", коментира Любо Ганев. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.