Президентът на волейболната ни федерация - Любо Ганев, си спомни най-добрите си години в спорта и коментира любопитни теми в ексклузивно интервю за NOVA. 

"Човек не трябва да забравя, че каквото и да постигне в живота, най-важно е здравето. Ако ние не се пазим, няма кой да ни опази", заяви Любо Ганев. 

"Заминах да играя в Италия януари 91-а година. Моят трансфер бе най-скъпият. Целта ми бе да разбера дали наистина съм добър, или съм добър за нашия шампионат, който е по-слаб. Целта ми беше да покажа дали наистина мога да играя с най-силните. Изкарал съм много пари от волейбола, но те никога не са били водещи."

"Никога не съм чувствал, че съм нещо повече. Винаги съм се шегувал, забавлявал съм се на игрището след всяко отиграване. Може би аз бях първият, който започна да прави шоу по време на мач. Съдиите ми даваха жълти картони, после заради мене ги събраха всичките и спря това отношение. Този спорт е колективен, няма значение колко си голям. За да станеш лидер, трябва да спечелиш доверието на своите съотборници", допълни Ганев. 

"Никога не съм бил за пример. Аз бях поне с 20 кг. над теглото, което трябва да бъда. Не съм пазил диета през живота си. Защо трябва да живея като болен, за да умра здрав? Нямал съм нито една контузия през кариерата си. Хората говореха, че мога цяла вечер да съм на дискотека и на следващия ден да изляза и да играя. Волейболът от началото до края бе забавление за мен, като малко дете бях на игрището."

"Когато спрях да играя, нямах никакви пари и имах да връщам пари на приятели. Имах да давам пари и на Ицо Стоичков", призна Ганев. 

"Не бих казал, че парите носят щастие, по-скоро изживяването носи щастие, не самите пари. Когато някой си промени отношението и държанието, защото социалното му положение е променено, означава, че или преди, или сега е фалшив. Когато има слава и пари, ти си на по-висок пиедестал. Аз допреди 6-7 месеца нямах никакъв проблем, участвах в някакви неща, сега вече внимавам къде ще отида", допълни президентът на волейболната ни федерация. 

"Искаме да бъдем атрактивни за медиите, за партньорите ни, за общините и за нашите фенове. Много деца се запалват по волейбола, целта ни е когато влязат в тийнейджърската възраст, да се замислят, че могат да си оправят живота с този спорт. Но трябва време. До една година искам да изчистя всички задължения на федерацията, мисля, че до септември догодина ще съм го свършил. Амбициите за националния отбор винаги са големи", завърши Ганев.