Президентът на българската федерация по волейбол - Любомир Ганев коментира случващото се в националните отбори преди началото на европейските първенства през септември.

"Първо, искам да пожелая на всички български олимпийци да са здрави, да покажат най-доброто от себе си и да спечелят поне още два-три медала от Игрите за България", започна Ганев.

Той изрази разочарованието си от загубената олимпийска квалификация от "лъвовете" през 2019 година, когато във финала на надпреварата националите допуснаха обрат от 2:0 до 2:3 гейма от Бразилия. Това коства и участието на България (мъже) на Олимпийските игри в Токио:

"Трябва много да съжаляваме, че не успяхме да победим Бразилия във финала на олимпийската квалификация по волейбол във Варна през 2019 година, защото мястото на българския национален отбор е тук - в Токио. Момчетата играха страхотно тогава, но имахме малшанса от 2:0 гейма в наша полза да допуснем обрат до 2:3. Помните тогава и Тодор Скримов се контузи. Но в крайна сметка това е спортът, поне сега момчетата са мотивирани да се класират за следващата Олимпиада в Париж. Сигурен съм, че отборът ще направи всичко възможно с игра и с желание да покаже, че мястото ни е на олимпийските игри във френската столица. Това е голяма цел, която сме си поставили. Целта на федерацията е да класираме поне един отбор между мъжете и жените и поне една двойка на плажен волейбол за следващата Олимпиада."

Президентът на волейболната ни федерация изрази надежда, че мъжкият и женският ни национален отбор имат силите да се класират поне за полуфиналите на предстоящите европейски първенства:

"Сигурен съм, че нашите момичета ще се постараят да зарадват хилядите фенове, които ще ги подкрепят и в залата, и пред екраните. Надявам се да се класираме за финалите в Белград. И пред мъжкия и женския ни национален отбор е поставена целта за класиране измежду най-добрите 4 отбора на континента. Мисля, че и двата отбора имат силите и възможностите да го постигнат, групите не са толкова тежки, но трябва правилно да се изиграят мачовете. Целите са напълно постижими", заяви още пред камерата на БНТ Любомир Ганев.