Президентът на Българска федерация волейбол Любомир Ганев похвали националния отбор на България до 21 години, който зае третото място на Световното първенство в Бахрейн през юли.

"Работата в детско-юношеското направление започва да дава резултат. Това е правилният път и започваме да берем плодовете от работата ни. Радваме се много на този успех. Волейболът има нужда от хубави мачове, добро класиране и победи. Дано момчетата продължават по същия начин. Нека заразят и останалите волейболисти с желанието за нови успехи. Само по този начин можем да върнем публиката в залите", заяви Ганев пред медиите.

Вицепрезидентът на БФВолейбол Давид Давидов също е доволен от класирането на младите български таланти на трето място на Световния шампионат.
"Щастливи сме. Това е голяма чест за нас. Всички подрастващи имат успехи. Комбинираното представяне на нашите национални гарнитури показва едно нещо. Пред нас са само Италия и Иран. Имаме надежди за едно по-светло бъдеще пред нашите представителни национални тимове. Успехите при подрастващите не са гаранция за успехи при мъжете и жените. При липсата на такива при младите, не може да очакваме нищо след това", каза Давид Давидов на пресконференция.

Ганев коментира изявите и на представителните тимове на България.
"Искам да поздравя и женския национален отбор за двете поредни победи на Европейското първенство. Първата беше особено важна. Радвам се, че момичетата постигнаха това. Тимът е с почти изцяло подмладен състав. Вече изпълниха целта да останат в Лигата на нациите. Стискам им палци за оставащите три мача в групата. Дано да ни зарадват с добри резултати. Идва добро поколение. При мъжете всички очакваме мачовете след 10 дни и нашето домакинско първенство във Варна. Там феновете винаги са били седмият ни играч. Дано всичко да са здрави, защото имахме много проблеми с контузии. Надявам се, че тази година  ще бъде различно. Момчетата имат желание да докажат, че станалото през последните години не е истинското лице на отбора.