Любомир Ганев, който ще управлява наравно Българската федерация по волейбол заедно с досегашния президент Данчо Лазаров, е започнал работа с клубовете у нас. Бившият национал иска да помогне за надграждането в развитието на един от най-популярните спортове в България.

"Не става дума за приятелство, а за волейбол. Той е над всичко и над егото на всеки един човек. Когато двама души гледат към една и съща цел, дори и пътищата до нея да са различни, това пак е правилно. Винаги съм търсел най-лесния и правилен път. Над един месец обикалям по клубовете. Всичко клубове са обединени, че волейболът може да стане по-интересен за всички. Нашата цел е да надградим над построеното до момента, а то е много. Искаме в клубовете да има финансова стабилност", заяви Ганев пред медиите.
Той е сигурен, че волейболът у нас може да стане много по-хубав.

"Нашият спорт няма нужда от скандали и проблеми. Знам, че много хора не ме харесват. Не искам да бъда харесван. Искам с работата си и с решенията си да покажа, че това, което съм написал като програма, е правилно. Трябва ни екип. Който и да стане президент, ще бъде най-много два мандата. Каквито и промени да се правят, трябва да се правят внимателно. Устав не се променя толкова лесно. Срещнах се с много хора, научих много неща. Общото мнение, че волейболът може да бъде много по-хубав. Една от основните задачи е срещите с клубовете да бъдат доста по-чести. Срещнах се и с десетина кметове в градовете, ако може хората по общините да помагат. Обнадежден съм, защото виждам желание в клубовете да се развиват. Работата идва от клубовете. Заставам пред тях с моите идеи и моето лице. Те могат да бъде държат отговорен, ако след година или две не си изпълнявам програмата", каза още Любомир Ганев след Общото събрание на централата в Казанлък.

Ново редовно изборно-отчетно Общо събрание на Българската федерация по волейбол ще се проведе на 13 март 2020 година.