Отборът на Левски победи големия съперник ЦСКА в горещото дерби от 16-ия кръг на волейболната Суперлига при мъжете. Командата на Владимир Николов успя да пречупи волята на „червените” в четири гейма – 3:1 (28:26, 22:25, 25:17, 25:23).

По този начин „сините” взеха реванш за загубата си през първия полусезон от първенството, когато ЦСКА спечели със същия резултат. Победата беше 11-а за Левски в Суперлигата, а с 31 точки (и 5 поражения) тимът е трети във временното класиране. ЦСКА запази втората си позиция по силата на своите 13 победи, 3 загуби и 37 точки.

Двубоят в столичната зала "Универсиада" се проведе само пред "сини" привърженици, тъй като тези на ЦСКА не бяха допуснати. Наставникът на "червените" Сашо Попов отново беше на скамейката за ЦСКА, след като пропусна предишните 3 срещи по здравословни причини.

Като се изключи доста едностранчивият трети гейм мачът беше оспорван по всички параграфи. „Червените” влязоха в него по много лош начин, като рано допуснаха Левски да изгради комфортен аванс. В даден момент „сините” водеха със 17:12 и изглеждаха сигурни в откриването на резултата, когато Симеон Александров се отчете със силна серия начални удари за ЦСКА. Битката край мрежата се водеше с абсолютно себераздаване, като Левски успя при четвъртия си геймбол. Тогава Пламен Шекерджиев спаси много силна атака, ала отскочилата топка срещна тавана, което значеше 28:26 за символичните домакини.

Втората част стартира равностойно, като впоследствие тимът на Сашо Попов съумя да се откъсне напред с 14:9. Левски скъси най-много изоставането си при 20:22, като „червените” все пак изравниха геймовете с 25:22 в своя полза.

Третата част имаше аналогично развитие, като след силна серия сервиси на Трифон Лапков „сините” се видяха напред с 14:8. Те не допуснаха колебания и поддържаха точковата разлика до края, за да се наложат с 25:17.

В оказалия се финален четвърти гейм ЦСКА пое водачеството благодарение на солидния начален удар и водеше с 13:8, както и с 19:14. Точно тук си пролича огромното желание в редиците на Левски да обърне развоя на срещата, а бившият играч на „червените” сложи точка на спора за крайното 3:1.